Spaller majd megmutatja

KDNP: vonják be a MÁV-ot is a közmunkaprogramba!

Bevonná a MÁV-ot is a közmunkaprogramba a kereszténydemokrata Spaller Endre, aki erről szóló módosító indítványát már be is nyújtotta az Országgyűlésnek.

2011.06.30 14:20MTI

Spaller Endre csütörtökön elmondta: elsősorban a pályák melletti kertészeti, takarítási munkákat, a kiszolgáló létesítmények karbantartását lehetne közmunka keretében elvégezni. Az így foglalkoztatottak száma középtávon elérhetné a több százat, vagy akár az egy-két ezret is.

Jelenleg a MÁV mintegy 38 ezer dolgozót foglalkoztat. Hozzátette: a közmunkásként foglalkoztatottak később nagyobb eséllyel maradhatnának a MÁV foglalkoztatásában.

"Sok közmunka keretében foglalkoztatott lehetőséget kaphat arra, hogy egy hatalmas szervezetben dolgozzon, szorgalmával kitűnjön, és ha üresedés van valamelyik pozícióban, akkor arra eséllyel pályázzon" - fogalmazott a kormánypárti politikus.

Hangsúlyozta: a közmunka nem végcél, hanem egy karrier előszobája, amely tisztes egzisztencia megteremtéséhez vezethet.

Azt szeretnék, ha a közfoglalkoztatáson keresztül minél több embert tudnának az elsődleges munkaerő-piacra visszavezetni.

A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő javaslatáról egyeztetett a közlekedési és munkaügyekért felelős minisztériumokkal és a MÁV-val is. Minden fél nyitottnak mutatkozott kezdeményezése iránt - mondta.

Megjegyezte: hasonló program már az első Orbán-kormány alatt is megvalósult, és akkor jól működött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.