Egy adott időszakhoz köthető az emelkedés

Nem a pártok tehetnek az államadósság növekedéséről?

A szocialista Gúr Nándor szerint az államadóság növekedése sem a bal-, sem pedig a jobboldalhoz, hanem egy adott időszakhoz köthető.

2011.08.03 14:22MTI

Az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke miskolci sajtótájékoztatóján szerdán beszélt erről.

Mint mondta, az államadóság mértéke már az Antall-kormány idején nőtt, a Horn-kormány ezt három év alatt, évente 3 százalékkal csökkentette 62 százalékra, ez a mutató az első Orbán-kormány regnálása idején tovább emelkedett, most pedig "köszönhetően a magán-nyugdíjpénztárak államosításának" 77 százalékra csökkent.
   
Akkor, amikor a mostani kormány Medgyessyről, Gyurcsányról és Bajnairól beszél, Orbán Viktort is hozzá kell tenni - mondta az ellenzéki politikus, közölve, hogy az első Orbán-kormány idején is négy százalékkal nőtt az államadósság.
   
Kitért arra is, hogy a választási kampányban beharangozott egymillió munkahely megteremtésnek "írmagját sem" látják, szerinte a radikális adócsökkentéssel a munkavállalók sokasága rosszabbul járt, és a hangzatos ígéretek után a közbiztonság sem javult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.