Szendi József utalványát Navracsics Tibor vette át

A veszprémi érsek kétmillióval csapott oda az államadósságnak

Kétmillió forintot adományozott az államadósság elleni alapnak a nyugalmazott veszprémi érsek.

2011.07.29 14:04MTI

Szendi József a pénz befizetéséről szóló utalványt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesnek nyújtotta át pénteken Veszprémben.
   
Az érsek elmondta, hogy a Számvetés című, három kiadást megért könyvéből származó teljes bevételét felajánlotta az alap javára.

A 90 éves pap arra kérte Navracsics Tibort, hogy a könyvből juttasson el egy-egy példányt a köztársasági elnöknek és a miniszterelnöknek.

Egy példánnyal a miniszterelnök-helyettest is megajándékozta.
   
Szendi József elmondta, hogy már május elején elhatározta, hogy jelentősebb felajánlást tesz az államadósság csökkentése érdekében, és azóta gyűjtötte erre a célra a pénzt. Hozzátette: magas kitűntetést kapott idén az államtól - a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét -, és úgy érezte, neki is adnia kell valamit.
   
"Ha kaptam valamit, akkor úgy érzem, kötelességem gyarapítani is a hazát" - mondta.
   
Navracsics Tibor hangsúlyozta: csupán rövid ideje létezik az államadósság elleni alap, ám "jellemző módon azok támadják, akik előidézték az államadósságot, és azok fizetnek be az alapba, akik nem tehetnek erről az adósságról".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.