Kiderül, hogy felelősségre vonható-e

Két norvég pszichiáter tapogatózik Breivik elméjében

A norvég rendőrség közölte: két norvég pszichiátert bíztak meg azzal, hogy elvégezzék az elmeorvosi szakvizsgálatot Anders Behring Breiviken, az egy héttel ezelőtti, 76 halálos áldozattal járó kettős merénylet gyanúsított elkövetőjén, hogy megállapítsák: büntetőjogilag felelősségre vonható-e.

2011.07.29 15:44MTI

A szakértők a jövő héten kezdik meg munkájukat, és  jelentésüket november 1-jéig kell elkészíteniük - jelentette be  Paal-Fredrik Hjort Kraby, a nyomozás vezetője sajtóértekezletén.
   
Breivik beismerte a bűncselekmények elkövetését. "Annak eldöntését azonban, hogy bíróság elé állítható-e vagy nem, a szakemberekre kell bíznunk" - hangoztatta  Hjort Kraby.
   
A nyomozásvezető elmondta, hogy péntek reggel megkezdték Breivik második rendőrségi kihallgatását, amelynek első óráiban a gyanúsított ugyanúgy viselkedett, mint korábbi kihallgatásán, vagyis nyugodt volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.