Még július havában a tettek mezejére lépnek

Lovasok vigyázzák Kaposvár népének nyugalmát

A városháza sajtószóvivője közölte: a Lovas Őrség kaposfői alegysége is vigyáz a rendre és a biztonságra Kaposváron; a 12 képzett lovas havonta hat alkalommal, négy órában, párban járőrözik majd a kaposvári zártkertekben.

2011.07.19 07:38MTI

Répás Orsolya tájékoztatása szerint a járőrözést még ebben a hónapban elkezdik.

Az autóval és gyalogosan is nehezen megközelíthető területeket járva a Lovas Őrség járőrei azonnal jelzik az illetékes hatóságoknak, ha valahol problémát észlelnek, de segítséget nyújtanak a város környéki illegális szemétlerakó helyek felderítésében és felszámolásában, valamint - a szezonra való tekintettel - a parlagfűvel fertőzött területek felkutatásában is.

Emellett szerepet vállalnak a sport- és kulturális rendezvények, fesztiválok biztosításában és eltűnt személyek felkutatásában.
   
A szóvivő közlése szerint Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere saját keretéből 320 ezer forinttal járult hozzá a Lovas Őrség munkájához, egyúttal emlékeztetett arra, hogy a város korábban is támogatta a hasonló őrző-járőröző szolgálatokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.