Mikulásra kész az első lépcső

Miniszteri biztos koordinálja a kormányzati hálózatok konszolidációját

Az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózattal és alrendszereivel, a Zártcélú Rendészeti Hálózattal, az Informatikai Közhálóval és a HBONE IP gerinchálózatával kapcsolatos koordinációs feladatokkal is foglalkozni fog.

2011.07.15 15:21ma.hu

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter döntése alapján 2011. július 1-jétől fél éven át Both Zoltán, az állami tulajdonú Kopint-Datorg Zrt. elnöke koordinálja miniszteri biztosként a kormányzati célú távközlő hálózatok konszolidációjával és az új hálózati modell kidolgozásával kapcsolatos feladatokat.

A miniszteri biztos megbízatása többek között az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózattal és alrendszereivel, a Zártcélú Rendészeti Hálózattal, az Informatikai Közhálóval és a HBONE IP gerinchálózatával kapcsolatos koordinációs feladatokra is kiterjed. A miniszteri biztos feladatai közé tartozik e hálózatok működésének áttekintése a szolgáltatások eredményessége és a költséghatékonyság szempontjából. A miniszteri biztos szakmai együttműködésben dolgozik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért Felelős Államtitkárságával.

Both Zoltán megbízást kapott a nemzeti fejlesztési minisztertől arra is, hogy 2011. december 5-ei határidővel dolgozza ki a teljes állami intézményrendszert lefedő új hálózati szolgáltatási konstrukció első lépcsőjét a kapcsolódó jogszabályi környezet és a lehetséges alternatívák bemutatásával. A miniszteri biztos tevékenységéért javadalmazásban nem részesül.

A kormány tavaly decemberben határozott a korábban rendkívül pazarlóan és alacsony hatásfokkal működő kormányzati informatika helyzetének rendezéséről. Az eddig eltelt időszakban a kormányzati célú hálózatokkal való hatékony és integrált gazdálkodás érdekében átláthatóvá vált a hálózatgazdai feladatok köre, de a hálózatüzemeltetés hatásfokának növelésére van szükség az egységesítés és takarékosság érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.