A tulajdonos vissza akarja kapni az állatot

Megfenyegették Both Zoltánt a befogott madárpók miatt

Megfenyegették Both Zoltánt a péntek hajnalban befogott madárpók miatt - ezt maga a vadállatbefogó közölte szombaton az MTI-vel.

2008.11.15 16:10MTI

Both Zoltán elmondta: egy ismeretlen, aki azt állította, hogy övé a madárpók, felhívta őt telefonon és kérte, adja vissza neki az állatot. A telefonáló azt a magyarázatot adta - folytatta Both Zoltán -, hogy fényképezni vitte le a pókot, közben azonban kapott egy telefonhívást, s ez idő alatt eltűnt a pók. 

A vadállatbefogó közölte az ismeretlennel, hogy nem adja vissza neki a pókot, mert minden biztonsági előírást megszegett azzal, hogy közterületre vitt fényképezni egy méreggel ölő állatot. Erre a telefonáló lopással vádolta meg Both Zoltánt, s fenyegetőleg azt mondta neki: tudja, hogy van családja, autója, és ha az utcán megy, "mindig nézzen a háta mögé". 

Az állatbefogó az MTI-nek kifejtette: nem ellopta a pókot, hanem a rendőrség kérésére közterületen fogta be. Hozzátette: ha az állat életben marad, egy állatkertnek vagy egy vadasparknak adja, ahol biztonságos körülmények között őrizhetik. A fenyegetés ügyében Both Zoltán egyelőre nem akar a rendőrséghez fordulni. A tenyérnyi nagyságú, egy centiméteres méregfogú madárpókot péntek hajnalban egy szórakozóhelyről hazafelé tartó társaság tagjai találták Budapesten, a IX. kerületi Boráros téri játszótéren.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.