"Gyilkos" a banánosládából

Valószínúleg elpusztult a madárpók a szupermarketben

Minden valószínűség szerint elpusztult az a madárpók, amely egy saar-vidéki szupermarketben bukkant elő egy banánosládából.

2011.07.11 12:06MTI

"A pók tetemét még nem találtuk meg, de a rovarirtással foglalkozó szakember szerint az állat kimúlt" - mondta el a Real üzletlánc szóvivője, Albrecht von Truchseß hétfőre virradó éjszaka.

Az egzotikus pók pénteken bukkant fel az üzletben egy banánosdoboz kibontásakor, a bexbachi ötezer négyzetméteres szupermarketet azóta zárva tartották, és szombat éjjel rovarirtó gázzal öntötték el. A szakértő szerint lehetetlen, hogy az állat túlélte. Az üzlet életét nagy valószínűséggel egy, a kolumbiai szállítmánnyal érkezett brazíliai vándorpók, más nevén banánpók bénította meg.

Ez a fajta az egyik legveszélyesebb ízeltlábú, akár amely akár 13 centiméteresre is megnőhet. Egyes zoológusok szerint viszont előfordulhat, hogy egy nagy, a régióban honos ártalmatlan állatot láttak a dolgozók.

Az üzletet harminc ember vizsgálta át polcról polcra, de nem találtak semmit. Von Truchseß szerint talán nem is fogják megtalálni a pók erősen összezsugorodott tetemét, mivel valószínűleg keresett magának egy kis, sötét rejtekhelyet, ahol kimúlt.

Hétfőn reggel megkezdték a teljesen megtisztított áruház újbóli feltöltését. A friss áruk készletét, például a zöldségeket, gyümölcsöket és húsokat teljesen lecserélték. A szóvivő elmondása szerint az eset jelentős anyagi veszteséget jelentett az üzletnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.