Új nemzeti alaptanterv készül

Hoffmannék visszaállítanák a kétszakos tanárképzést

December helyett már ősszel a parlament elé a közoktatási törvénytervezet.

2011.07.04 09:40MR1- Kossuth

Hoffmann Rózsa beszélt arról is, hogy új nemzeti alaptanterv készül, amelyben hangsúlyosabb szerepet kap majd a művészeti oktatás és a testnevelés.

Az oktatási kormányzat visszaállítaná a kétszakos tanárképzést. Erről Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár beszélt a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

A szakpolitikus a 180 percben elmondta: a magyar oktatás egészében kitüntetett szerepet szánnak a tanárképzésnek, amely új szerkezetben, új tartalommal indulna el, feltehetően 2013-tól. Hoffmann Rózsa hangsúlyozta: a szerkezeti átalakításnak a nemzeti értékrendet is szolgálnia kell.

A szakállamtitkár elmondta: eredetileg decemberben került volna a parlament elé a közoktatási törvénytervezet, de valószínűleg már a nyári törvényhozási szünet után be tudják nyújtani. Hoffmann Rózsa beszélt arról is, hogy új nemzeti alaptanterv készül, amelyben hangsúlyosabb szerepet kap majd a művészeti oktatás és a testnevelés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.