Nem munkaszüneti nap

Szegény rendőrorvosoknak hiába a Semmelweis-nap

Nem munkaszüneti nap a Semmelweis-nap a rendőrségen és a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó rendészeti szerveknél dolgozó orvosok és ápolók számára.

2011.07.01 07:24MTI

Ebben a Népszabadság szerint az áll: "mivel a belügyi rendészeti és közigazgatási szervek nem minősülnek önálló egészségügyi szolgáltatóknak, a törvényi rendelkezéseknek és a korábbi évek gyakorlatának megfelelően az adott rendészeti szerv alaptevékenységének megfelelő napon, illetve köztisztviselői napon ezen szervek egészségügyi dolgozói részére is szolgálatmentességet biztosítanak, ezért az egészségügyi dolgozók számára a Semmelweis-nap munkaszüneti nappá nyilvánítása nem indokolt.

Ezzel szemben az egészségügyi államtitkárság honlapján olvasható "jogértelmezés" szerint egészségügyi dolgozónak minősül minden egészségügyi tevékenységet végző természetes személy, függetlenül attól, hogy önálló egészségügyi szolgáltatónál dolgozik-e - írja a lap.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Népszabadságnak nyilatkozó tisztségviselője szerint a rendőrség a törvények és a kormányrendelet betűje szerint jár el, egy másik nyilatkozó azonban a BM jogértelmezését tartja irányadónak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.