Diplomaosztó a Mathias Corvinus Collegiumban

Böjte Csaba: nincs zsákutcában a magyarság, van remény

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes a Mathias Corvinus Collegium diplomaosztóján azt mondta: a XXI. században az erdélyi és Kárpát-medencei magyarság nincs zsákutcában, van remény.

2011.06.24 15:33MTI

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója ünnepi beszédében kiemelte: nagy feladat szembemenni az emberiség rohanó szekerével.
   
Meg kellene tanulni egymást szeretni és tisztelni. Jézus merte ezt vállalni - mondta, kiemelve: nem kereste, miért nem lehet megvalósítani. Bízni kell, és hinni kell Istenben - hangsúlyozta.
   
Minden embernek, aki feladatot kap, Jézus példája iránytű lehet. Mindenki előtt feladat áll, ezáltal önmagát valósítja meg az ember, és nem szabad feladni soha - fogalmazott.
   
"Merjetek elindulni, hinni, és merjétek a diplomátokat felhasználni magatok és mindannyiunk javára" - biztatta a most végzetteket a ferences rendi szerzetes, majd beszéde után Tombor Andrással, a kollégium elnökével közösen átadta az okleveleket.
   
A mostani tanévben 31 diák végzett a kollégiumban, ahol középiskolás, junior és szakirányú programok mellett vezetőképző akadémia is működik neves hazai és külföldi üzletemberek, közéleti személyiségek részvételével.
   
Magyarország legnagyobb multidiszciplináris szakkollégiuma 1996-ban, magánkezdeményezésre jött létre.
   
A Magyarország vezető elitképző intézményeként számon tartott MCC 15 éve, oktatási intézményektől és állami szervezetektől függetlenül, alapítványi támogatással működik.
   
Az eddig csaknem 3000 diákot képző intézmény célja, hogy a Magyarországon is a középiskolai és egyetemi oktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő képzési formát valósítson meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.