Elektromos Porsche Carrera 997

Magyarországon tesztelik a világ leggyorsabb elektromos sportautóját

A hazánkban bemutatkozó sportkocsi egy Porsche Carrera 997-esre épül, 180 kilowattos elektromotorját egy 29 kW-os lítiumion-akkumulátor táplálja, és csúcssebességre képes!

2011.06.15 12:47ma.hu

Eljött a magyar zöld sebességőrültek ideje, Magyarországra érkezett ugyanis a Siemens eRUF Roadstere, a világ vélhetően leggyorsabb elektromos sportautója.

Az eRUF Roadster a Siemens és a nagy teljesítményű sportautóiról ismert RUF Automobile GmbH együttműködésében készült. Az e-autó alapja egy Porsche Carrera 997-es. A Magyarországon bemutatkozó sportkocsi 180 kilowattos elektromotorját a Siemens gyártotta. Az erőforrást egy 29 kW-os lítiumion-akkumulátor táplálja. Ez mintegy 150 kilométeres hatótávolságot biztosít. A kocsi végsebessége 220 km/óra, 0-ról 100 km/órára 5 másodperc alatt gyorsul fel. Az autót a Hannoveri Vásáron mutatták be először, idén áprilisban.

A környezetvédő sebességmegszállottak a facebookon nyerhetnek tesztvezetést 2011. június 16-ára - az épülő M0 autópálya egyik a forgalomnak még át nem adott szakaszán. Annak, aki meg akarja tapasztalni az egyedülálló vezetési élményt, mindössze ki kell töltenie helyesen az Élhető Föld zöld portál facebook-oldalán található kvízjátékot, amivel jogot szerez a tesztvezetés sorsolásán való részvételre. Aki nem nyer, az is láthatja az autót június 16-án délelőtt a Halászbástyán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.