Nincs pihi

Lerövidíti a nyári szünetet több német autógyár

A bőségesen érkező megrendeléseknek köszönhetően több német autógyár is lerövidíti a nyári szünetet.

2011.06.09 16:49MTI

A Handelsblatt csütörtöki beszámolója szerint a BMW mindkét gyárában négy hét helyett mindössze egyre áll le a termelés. A Volkswagen központi gyárában a nyári szünet idején - amikor egyébként teljesen szünetel a gyártás - két műszakban dolgozni fognak. A Daimlernél pedig egész nyáron zajlik majd az összeszerelés.

Az autógyárak számára is meglepő módon jelentősen megugrott az autókereslet, különösen külföldön. A megrendelések olyan ütemben érkeznek, hogy némelyik német modellnél a vevőknek hosszú ideig, akár tíz hónapot is kell várniuk az új kocsira.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.