Az autóknak közel 98 százalékát exportálják

Bővül az autógyártás Lengyelországban

A gazdasági miniszterhelyettes kijelentette: a lengyel autógyártók szerint az idén 12 százalékkal 900 ezerre növekedhet az autógyártás Lengyelországban.

2011.04.29 16:12MTI

Grazyna Henclewska az ellenzéknek arra a kritikájára válaszolva, hogy Lengyelország elveszítette az autógyártásban betöltött vezető szerepét Csehország javára, elmondta: a térségben autókat, illetve motorokat gyártó üzemek közel fele Lengyelországban van. A lengyel földön előállított autóknak pedig közel 98 százalékát exportálják, mégpedig elsősorban az igényes nyugat-európai piacra.
   
A PZPM autóipari szakmai szervezet korábbi közlése szerint az idén 300 ezer autó eladására lehet számítani, ez 10 százalékkal kevesebb a tavalyinál. 2010-ben az előző évinél még 4,2 százalékkal több, 333 ezret meghaladó számú új autót helyeztek forgalomba, bár a növekedésben az is szerepet játszott, hogy adózási megfontolásból a személyautókat teherszállító járművé lehetett átalakítani.
   
Lengyelországban három külföldi autógyár, a Fiat, a Volkswagen és az Opel végez összeszerelő tevékenységet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.