Rááll a kormány a business-re

Magyar beszállítókkal dolgozik majd a General Motors

Magyar beszállítókkal dolgozik majd a General Motors. A kormány azt szeretné, ha a jövőben minél több céggel születne hasonló megállapodás.

2011.03.29 18:14MTI

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden ismertette: a General Motors Powertrain-Magyarország Kft. és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (NKH) kedden aláírta a beszállító-fejlesztési együttműködési megállapodást Rüsselsheimben.

Az együttműködési szerződés célja, hogy minél több hazai vállalkozás válhasson beszállítóvá, valamint a következő években növekedjen azon helyi cégek száma, amelyek a legmagasabb autóipari beszállítói igényeket is képesek megbízhatóan és hosszú távon kielégíteni.

Becsey Zsolt, a nemzetgazdasági tárca külgazdaságért felelős államtitkára szerint a beszállítói együttműködési szerződés nemcsak a munkahelyteremtés, hanem a környezetvédelem szempontjából is fontos.

A magyar kormány célja, hogy minél több céggel - különösen az egyedi kormánydöntés alapján támogatott nagyberuházásoknál - létrejöjjön beszállító-fejlesztési együttműködés, amelyben vállalják, hogy helyi és környékbeli beszállítókkal dolgoznak együtt - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.