Bivalyerős motorral jön a Pandion

Képek: Sci-fi-be illiő modellel készül az Alfa Romeo!

Az év végére az Alfa Romeo is elkészült legújabb tanulmánya bemutatkozó videójával - a modell egyszerűen elképesztő!

2010.12.31 09:25autolabor.hu - Fotó: autoblog.com

Gyönyörű jövő előtt áll az emberiség, elég ha csak az idén bemutatott és megismert tanulmányautókra visszagondolunk.

A Porsche, a BMW, a Renault, a Mercedes-Benz és a Nissan után az Alfa Romeo jövő-tanulmánya is elkészült – íme a Bertone Alfa Romeo Pandion.

A Pandion tulajdonképpen már márciusban, a Genfi Autószalonon bemutatkozott a nagyközönség előtt, a közel két és fél perces, sci-fi jelenetnek is beillő bemutatkozó videó azonban csak most került fel az internetre.

A gyönyörű tanulmányt egy 450 lóerős és 470 Nm forgatónyomatékú teljesítményre képes, 4.7 literes V8 szív mozgatja, amely csak az első kerekeket hajtja.

A csupán 1000 kilogramm önsúlyú tanulmány orrába szerelt bivalyerős motor a 8C Competizione tanulmányból érkezett.

A modell eredetileg az Alfa Romeo idei, fennállásának 100. születésnapja alkalmából készült el, a gyártó mégsem kívánja piacra dobni.

Egyes részletei azonban visszaköszönnek majd a következő zászlóshajón, amely a jelenlegi 159-est váltja hamarosan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.