Százéves tapasztalat egyetlen autóban

Száz éves az Alfa, megjött a Giulietta

Közel ezer Alfa Romeóval, 4500 látogatóval és Giulietta premierrel ünnepelték az Alfa Romeo száz éves születésnapját az AlfaCitybe érkező alfások szombaton Komáromban, a Monostori Erődben. Soha ennyi Alfa Romeo még nem gyűlt össze egy helyen, külföldről is szép számmal érkeztek autók. A Giulietta pedig élőben is nagyon szép.

2010.06.06 18:00MTI

Az Alfa Romeo idén ünnepli századik születésnapját, ezért a világ minden pontján centenáriumi rendezvényeket tartanak.

Olaszországban mintegy kétezer Alfa Romeo fog összegyűlni június 26-án, hogy Milánó szívében ünnepeljenek.Magyarországon az Alfa Amore és a Fiat Autó Magyarország közös szervezésében létrejött AlfaCity elnevezésű rendezvény volt a hivatalos centenáriumi találkozó, amelyen az első számítások szerint közel ezer Alfa Romeo és 4500 vendég vett részt.

Az ünnepség - és egyben Alfa Romeo találkozó - legnagyobb sztárja a milánói márka legújabb modellje, a Giulietta volt, hiszen a genfi kiállítást nem számítva a Monostori Erődben mutatták be először Európában a nagyközönség előtt! A bemutatást követő első egy-két órában nehéz is volt hozzáférni az autóhoz, hogy fotókat készítsünk róla.

Egy piros, egy fekete és egy fehér modellt állítottak ki, s a Giulietta bizony fehérben és pirosban néz ki a legjobban.A rendezvényen az Alfákat típus szerint parkoltatták, de Fiatok, Lanciák és Maseratik is megjelentek a színen. Az oldtimer szekció tetszett a legjobban, a legnagyobb sikert az 1750 és 2000 Bertonék, a 2600 és a Montreal aratta.

Utóbbiból alig 4 ezer készült, így igazi különlegességnek számít. Valóban, ilyen orr például nincs még egy. Gyönyörűek voltak a korosabb Maserati Biturbók és az Alfa Spiderek, személyes kedvencem pedig a Montreal mellett a fehér GT Veloce volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.