Kisautóra vált a Honda is

Konkurencia a Suzukinak és a Daihatsunak: jön a Honda

Új versenytársat kap a Suzuki, a legnagyobb japán kisautógyár: a szintén japán Honda Motor Co. autógyár 50 milliárd jenes (84 milliárd forint) beruházással kisautógyárat épít Japán nyugati részén, Jokkaicsiban, jelenti a Nikkei című japán gazdasági lap vasárnap.

2008.03.10 08:32MTI

Motorokat a jövő évtől, autókat 2010-től gyártanak majd az új üzemben, amelynek kapacitását évi 240 ezer járműre tervezik.

A Honda - kisautógyártó leányvállalata, a Yachiyo Industry Co. révén - Japán harmadik számú kisautógyára a Suzuki Motor Corp. és a Toyotához tartozó Daihatsu Motor Co. után. A Suzuki - világszinten a 12-ik számú autógyár, Japánban a negyedik - nem csak Japánban, világszinten is a legnagyobb a 660 köbcentiméteres vagy kisebb motorral szerelt autók gyártásában.

A Honda új fejlesztése jelzi: ezek az autók mind népszerűbbek a drága benzin miatt. Japánban az eladott új autók több mint egyharmada kis fogyasztású, kis méretű jármű. A Honda a hazain kívül a felzárkózó piacokat akarja megcélozni új kisautóival.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.