Az autó, amely betölti az űrt

Tiszta dinamika: íme az új Porsche 911 Carrera GTS

Négyszáznyolc lóerejével, dinamikus vezethetőségével és sportos felszereltségével az új 911 Carrera GTS a Carrera S és a GT3 közti űrt tölti be.

2010.09.18 16:55autoblog.hu - Fotó: zercustoms

A kupé és kabrió változatban is megvásárolható, egyedi külsejű GTS modell az összkerekes Carrerák szélesebb nyomtávját kapta meg, de hátsókerék-hajtású. A Párizsi Autószalonon debütál és decemberben kerül a márkakereskedésekbe.

A 911 Carrera GTS a Carrera 4-es modellek 44 mm-rel szélesebb karosszériáját kapta, de hátsókerék-hajtású.

Emellett számos egyedi külső ismertetőjegye van, mint a feketére festett, 19 colos, központi csavaros RS Spyder felnik 305/30 ZR 19-es méretű gumikkal (hátul), a SportDesign első szoknya fekete éllel, a speciális, szintén fekete küszöbök, valamint a fekete vagy szürke színű Carrera GTS feliratok.

Hátul, a kipufogók közötti terület is fekete színű. Belül, az ülések középrészét, a kormány karimáját, a kézifékkart, továbbá az ajtóbehúzókat fekete Alcantarával húzták be.

A 3,8 literes boxeren is dolgoztak a mérnökök. A hathengeres erőforrás módosított szívórendszert kapott, így hamarabb, 4200-as fordulatnál leadja a maximális, 420 Nm-es nyomatékát.

Ennek, és a sportkipufogónak köszönhetően a boxer 23 lóerővel izmosabb lett, mint a Carrera S modellben. Hatfokozatú kézi váltóval a Porsche Carrera GTS végsebessége 306 km/óra.

Az opciós PDK váltóművel, valamint Sport Chrono Package Plus csomaggal a GTS Coupé 4,2 másodperc alatt terem százon. A fogyasztás ugyanannyi, mint a Carrera S változatnál, 10,2 liter/100 km.

Németországban idén decemberben kerül piacra az új 911 Carrera GTS. A kupé ára 104 935, a kabrióé pedig 115 050 euró.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.