Panamera S, Panamera 4S és Panamera Turbo

Biztonsági övek hibája miatt visszahív autókat a Porsche Kínában

A Porsche (China) Motors 640 autóját hívja vissza Kínában a biztonsági övek hibás működése miatt - jelentette be a kínai minőségfelügyeleti hatóság hétfőn.

2010.04.12 19:05MTI

A visszahívás három típusra vonatkozik, ezek: a Panamera S, a Panamera 4S és a Panamera Turbo - közölte a minőségfelügyeleti, ellenőrzési és karantén főhivatal (GAQSIQ), miután jelentést kapott a Porsche (China) Motorstól, amelyben kérik a visszahívást. Az érintett autókat 2010. február 5-e előtt gyártották. A hivatal tájékoztatása szerint a tervezési hiányosságból eredő probléma extrém esetekben meggátolhatja a rögzítést, ezáltal veszélyezteti a vezető, illetve az utas biztonságát.

A cég külön biztonsági eszközt szerel a gépkocsiba - derül ki a GAQSIQ által kiadott közleményből, amely az ügyhöz kapcsolódó forródrót és a főhivatali ügyelet számát is közli. A Porsche a közelmúltban jelentette be, hogy az idén több mint 10 ezer darab gépkocsi eladására készül a világ legnagyobb autópiacán. Tavaly 9 százalékkal növelte eladásait, 9.090 darabot értékesített. A luxusautók piacán versenyző német vállalat vezetésének előrejelzése szerint 2012-re Kína - megelőzve Németországot - a második legnagyobb piaccá nőheti ki magát évi 16 ezer darabos eladással.

A Kínában egyre kedveltebb, és az utakon egyre többet látott Porschékból csak az idén januárban 1900 darab fogyott, kétszer annyi, mint egy évvel korábban. Ezért a cég már jelezte, hogy jelentősen bővíteni kívánja értékesítési hálózatát Kínában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.