A gyújtáskapcsoló a ludas

Többszázezres visszahívás a Hondánál

Visszahív több mint 400 ezer autót az észak-amerikai piacról a Honda a gyújtáskapcsoló lehetséges meghibásodása miatt.

2010.08.10 11:56MTI

A japán gyártó közleménye szerint a 2002-ben és 2003-ban gyártott Accord, Civic és Element modellek közül összesen 385 ezer darabot rendelnek szervizre az Egyesült Államokban, Kanadában pedig további 44 ezret. 

A gyújtáskapcsoló lehetséges meghibásodása miatt előfordulhat, hogy a slusszkulcs akkor is eltávolítható az autóból, amikor a motor nem üresjáratban van, ami balesetveszélyt okozhat. A Honda amerikai képviseletének nyilatkozata szerint mindössze egy kisebb személyi sérülés hozható összefüggésbe a problémával. 

A lehetséges meghibásodást az amerikai autópálya-biztonsági felügyelet (NHTSA) vizsgálata tárta fel. A hatóság tavaly januárban kezdett vizsgálódni, miután 16 bejelentés érkezett a 2002-es és 2003-as évjáratú Accord modellek gyújtáskapcsolójával kapcsolatban. 

Hasonló problémák miatt a Honda az utóbbi 7 évben már háromszor hívott vissza kocsikat, összesen 1,4 millió darabot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.