Felszökött a BMW profitja

Mindenki luxusautót akar

Felszökött a BMW profitja a második negyedévben, mert szinte minden piacán - de különösen Kínában - nőtt a luxusautók kereslete.

2010.08.03 09:35MTI

A cég keddi közlése szerint a júniussal végződött negyedévben 831 millió euróra emelkedett az adózott eredmény az egy évvel korábbi 119 millióról, az üzemi eredmény 1,72 milliárd euróra nőtt 169 millióról. A bevétel 18 százalékkal 13 milliárd euróra bővült. Minden mutató nagyobb volt az elemzők által vártnál.

A gazdasági válság súlyosan érintette a luxusautók piacát is, az utóbbi hónapokban azonban a vártnál jobban nőttek az eladások: az év első felében 696.026 BMW, Mini és Rolls-Royce autót adtak át a vevőknek, 13 százalékkal többet, mint tavaly ilyenkor.

Az idei év egészében 1,4 millió autó értékesítésre számít a német autóipari csoport, ez 10 százalékkal haladja meg a tavalyit.

A forgalmat tekintve a világ legnagyobb luxusautó márkája az idén is meg akarja őrizni vezető helyét az Audival és a Mercedes-Benzzel szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.