Csúnyaságok a bérkocsiban

Nem kell fizetnie a szülőnek, ha hirtelen hány taxiba a gyermeke

Ha hirtelen hányja el magát a gyerek a kocsiban, a szülőnek sem tisztítási díjat, sem más kártérítést nem kell fizetnie - hozott ítéletet egy müncheni bíróság hétfőn.

2010.07.12 16:22MTI

A tárgyalt esetben egy kislány olyan hirtelen és váratlanul hányt a kocsiba, hogy kizárták az édesanya felelősségét. Az ítélet értelmében a szülőket csak olyan esetben terheli felelősség, ha gyerekük rosszullétét korábban észlelik, mégsem tesznek semmit, hogy a taxi bepiszkolását megelőzzék.

A taxisofőr 190 eurót a tisztítási költségekre, további 800 eurót pedig egy újabb taxi bérléséért követelt az anyától. A bíró egyezségre törekedett. Véleménye szerint az anya felelőssége nem bizonyított, de legalább a tisztítási költségek megtérítése logikus és korrekt lépés lenne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.