Ilyen intézkedés a jövőben is várható

A taxikat ellenőrizték a budapesti pályaudvarok környékén

taxikra kiterjedő, fokozott ellenőrzést tartott kedden a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és több szervezet a turisztikailag frekventált fővárosi pályaudvarok környékén - közölte Papp Judit, a BRFK sajtóügyeletese az MTI-vel.

2010.06.29 18:38MTI

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint az akció során 128 gépjárművezetőt, illetve autót ellenőriztek a Nyugati pályaudvarnál és a Keleti pályaudvarnál.

A Fővárosi Közterület-felügyelet hét esetben szabott ki helyszíni bírságot, míg a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának munkatársai öt emberrel szemben tettek szabálysértési feljelentést. A Nemzeti Közlekedési Hatóság hat járművet rendelt be soron kívüli műszaki vizsgálatra, továbbá két jármű műszaki vizsgáját érvénytelenítette.

Az akció során különös figyelemmel ellenőrizték a járművek rendszámtábláját, és ha valamilyen hiányosságot tapasztaltak, azonnal intézkedtek az adott jármű vezetőjével szemben.

A rendőrség a szabályszegések visszaszorítása érdekében szükségesnek tartja, hogy "hasonlóan komplex intézkedésekkel a jövőben is visszatérően és fokozottan hajtson végre fokozott ellenőrzéseket".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.