Gazdálkodj okosan!

Autók intelligens újratöltésen dolgozik a Nissan és a GE

A Nissan és a GE közös kutatási program keretében olyan új technológiai fejlesztéseken dolgozik, amelyekkel megvalósulhat az autók intelligens újratöltése.

2010.06.24 13:25autoblog.hu

Az intelligens töltés segítségével szabályozható lenne az elektromos autók áramfelvétele, így a járművek a különböző időszakok és hozzá tartozó árszabások figyelembevételével a legkedvezőbb feltételek mellett töltődhetnének fel energiával.

A két cég együttműködése a hálózati csatlakozóról feltölthető autók forradalmát szeretné elősegíteni.

A Nissan teljesen elektromos hajtású, károsanyag-kibocsátásmentes járműve, a Leaf a tervek szerint még az idén forgalomba kerül Japánban, az Egyesült Államokban és Európában.

A GE és a Nissan három évig tartó együttműködésének fő célja az elektromos járműveknek a háztartási és középületi villamos hálózatokhoz való integrálhatóságának vizsgálata, valamint az elektromos járművek töltési dinamikájának és a tágabb értelemben vett villamos hálózat összefüggéseinek kutatása lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.