Csak Angliában és Írországban maradna

Lancia márkanévvel árulják ezentúl a Chrysler-t?

A Fiat tervei szerint az európai Chrysler és Lancia kereskedői hálózat körülbelül 350 taggal fog szűkülni, a Chrysler név pedig eltűnik a színről - 2011-től a Chrysler modelleket Lancia márkanévvel árulják majd egész Európában, kivéve az Egyesült Királyságot és Írországot, ahol 1991 óta nincs jelen az olasz márka.

2010.06.13 09:10autoblog.hu - Fotó: chrysler.com - autoblog.com

A tervek szerint a Chryslernek és a Lanciának 2011 májusától egyetlen európai értékesítési hálózata lesz.

Az akció mintegy 1150 Lancia és Chrysler dealert érint. Európában pillanatnyilag 595 Lancia kereskedőt tartanak számon 785 bemutatóteremmel, a Chryslereket pedig 556 kereskedő 750 bemutatótermében árulnak.

A Fiat szándéka szerint 2011 májusára kialakul a közös értékesítési hálózat körülbelül 1000 kereskedéssel. A Fiat értékesítési főnöke szerint a változás kedvez majd a kereskedőknek, mert teljes modellpalettát kínálhatnak az ügyfeleknek.

A Fiat prémium márkája, a Lancia tavaly 121 ezer darab új autót adott el az öreg kontinensen, 102 ezer darabot az olaszok vettek meg.

Chryslerből azonban ez alatt az idő alatt csak 11 500 darab fogyott. Európában a Dodge rétegmárkává alakul át, és kizárólag a Charger, a Challenger és a Viper modelleket fogja a tengerentúlról importálni.

Azok a Chrysler dealerek, amelyet Jeep terepjárókat is árulnak, új franchise szerződést kapnak a márkára.

Sergio Marchionne, a Fiat Csoport elnök-vezérigazgatójának ötéves stratégiai terve szerint a Lancia-Chryslernek 2014-ben már 300 ezer új autót kell értékesítenie.

A Lancia palettát a Musa, a Delta és az új generációs Ypsilon alkotja majd, míg a szintén Lancia logót viselő Chrysler paletta a PT Cruisert és a Sebringet leváltó új kompakt és középkategóriás limuzinokból, a nagyméretű 300C szedánból és a felújított Voyager buszból fog állni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.