A fékrendszer a ludas

24 ezer Chryslert hívnak vissza

Az amerikai Chrysler több mint 24 ezer autót hív vissza a fékrendszer hibája miatt, az intézkedés a vállalat három márkájából - Chrysler, Dodge, Jeep - összesen hét tavalyi és idei modellt érint.

2010.01.20 15:44MTI

A vállalat szerdai közlése szerint egyes autókban nem megfelelően formázták meg a fékerőszabályozó egyik alkatrészét, illetve azt egyáltalán nem építették be. Emiatt nem működhet rendesen a fék.

A Chryslernél azt is közölték, hogy az érintett összeszerelő üzemekből egyelőre nem szállítják ki a szóban forgó modelleket, a visszahívott autókat pedig ingyen megjavítják. A vállalat közlése szerint a minőségellenőrzési rendszer szűrte ki a hibát, fogyasztói panaszt nem kaptak, illetve balesetekről sincs tudomásuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.