Ölcsó cascót sem kötnek régi kocsikra

Régi autóra nincs cascó?

Tovább esik a casco-piac - írta szerdai számában a Napi Gazdaság piaci adatokra hivatkozva.

2010.05.26 09:58MTI/ Napi Gazdaság

A lap szerint az egymás alá ígérő piaci szereplők miatt 2010 első negyedévében az átlagos díjszint további 6 százalékkal csökkent, ám a piaci vélekedés ennél erősebb visszaesést prognosztizál az év további részében. A jelentősebb zsugorodást a piaci szereplők annak tudják be, hogy az új gépjárművek értékesítése továbbra is rendkívül gyenge.
 
A piacon mutatkozik némi élénkülés, ez főleg a használtautó-szegmensben érződik, ezekre a kocsikra nem, vagy csak lényegesen kevesebben és kisebb kockázatokra kötnek biztosítást - olvasható a lapban. 

Az elmúlt év végén a casco-piac teljes díjbevétele 91,1 milliárd forint volt, 6,8 százalékkal kevesebb, mint 2008-ban. A Magyar Biztosítók Szövetségének adataira hivatkozva a lap azt írta, hogy a casco-piac első három társasága 10 százalékos vagy azt meghaladó piaci részt vesztett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.