A Turán- Zsiros kettős rajthoz áll a WRC rali vb-n

Kimi Räikkönennel szállnak harcba Turán Frigyesék

A portugál futam nevezési listáján a 32 országból érkező 73 versenyző között már szerepel a Turán Motorsport, olyan nevek mellett, mint Sebastien Loeb, Mikko Hirvonen, és igen, a Formula-1-es világbajnok Kimi Räikkönen is.

2010.05.04 17:35ma.hu

Ez a legfontosabb és legizgalmasabb tény, amit mindenekelőtt muszáj leszögezni, hiszen ha valaki ralizásra adja a fejét, vagy legalább egyszer megfordul a fejében az autóversenyzés gondolata, alighanem rögtön ez után a rali-világbajnokság következik.

A nagy álom, amely most a Synergon Turán Motorsport kettőse számára valósággá válik – ráadásul World Rally Carral, vagyis a legjobbak között.

„Már nagyon régóta motoszkál a fejemben a vb-részvétel gondolata. Bennem azóta élt ez a vágy, mióta 1996-ban nézőként részt vettem a San Remó-i futamon, és megcsapott az a varázslatos hangulat. Ahogy ott álltunk a pálya szélén, két gondolat fogalmazódott meg bennem. Egy, hogy de jó lenne ralizni és kettő, hogy de jó lenne eljutni egy világbajnoki futamra résztvevőként...” – mondta Turán Frigyes, akinek a támogatói úgy döntöttek, a hazai sorozat mellett a vb-program mögé is odaállnak, így a bajnoki ezüstérmes három futam erejéig megmérkőzhet a sportág elitjével.

„Korábban a négyszeres világbajnok Juha Kankkunen, ezt követően pedig Colin McRae voltak a kedvenceim a nagymenők közül, a jelenkor legjobbja pedig szerintem és még sokak szerint Sebastien Loeb, akivel fantasztikus lesz száguldani.

Az időeredmények láttán biztosan csodálkozni fogunk, hiszen a világbajnokság állandó szereplői jóval többet versenyeznek nálunk és tökéletesen ismerik a pályákat, de nekünk egy célunk van, hogy befejezzük a versenyt.

Persze, ezen belül a lehető legjobb pozícióra hajtunk, de ha őszinte akarok lenni, fogalmam sincs, az hányadik lesz, ugyanis nem tudom hova tenni magunkat a mezőnyben. Remélem, a privát párosok között nem vallunk majd szégyent”
– mondta Turán, aki navigátorával, Zsiros Gáborral közösen két murvás és egy aszfaltos futamot választott a világbajnoki bemutatkozásra.

A csapat idei vb-programja eszerint a következő:

Május 28-30.: Portugál-rali, a vb 6. futama (murvás)
Július 9-11.: Bolgár-rali, a vb 7. futama (murvás)
Október 1-3.: Francia-rali, a vb 10. futama (aszfaltos)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.