"Csak nem fognak mosogatni"

Teljes körű közúti ellenőrzés az M35-ös autópályán

Teljes kitereléssel járó közúti ellenőrzést tart az M35-ös autópálya Hajdú-Bihar megyei szakaszán kedden a rendőrség, a vám- és pénzügyőrség, a közlekedési hatóság és a katasztrófavédelem.

2010.05.04 12:26MTI

Bacsó Attila, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedési osztályának vezetője a helyszínen, az autópálya görbeházi pihenőjében az MTI-nek elmondta, hogy a mindenre kiterjedő, átfogó ellenőrzés egyfajta bemutató is: megfigyelőként jelen vannak a Nemzeti Közlekedési Hatóság debreceni nemzetközi konferenciájának résztvevői. Az ellenőrzés délelőtt 9 órától 15 óráig tart.

Az első három órában 30 helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök gyorshajtás miatt hazai és külföldi gépjárművek vezetőire - tette hozzá a rendőr őrnagy.

Az M35-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a görbeházi pihenő bejáratánál bizonyos időszakokban kilométeres sorok torlódtak fel, bár az átfogó ellenőrzés meglehetősen ütemesen, gyorsan zajlott
- tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen.

Az ellenőrzések átfogó voltára jellemző, hogy a közlekedési hatóság mobil fékpadot, a vám- és pénzügyőrség a kamionok átvilágítására mobil röntgengépet telepített az autópálya-parkolóba.

Vizsgálták ezen túlmenően a menetokmányokat, a sofőrök pihenőidejének betartását, a pályamatricákat, a rakomány rögzítését és súlyát, a jövedéki termékeket - a pénzügyőröknek több cigarettafogásuk is volt -, de tartottak mélységi migrációs ellenőrzést is, csakúgy, mint sebességmérést.

Az autósoknak bosszúságot okozott, hogy nem volt víz a pihenőben lévő benzinkútnál. Legalábbis a kutasok ezt mondták, de egyikőjük - miután papír pohárban adta ki a presszókávét - megjegyezte: csak nem fognak mosogatni ennyi ember után.

Az ellenőrzés eredményeiről délután adnak tájékoztatást az illetékesek - mondták el a helyszínen az MTI-nek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.