Repeszthet a szomszéd

Felemelhetik a sebességhatárt néhány szlovák autópálya-szakaszon

Legalább két szlovákiai autópálya-szakaszon már az idén engedélyezhetik a 160 kilométer/órás haladási sebességet.

2010.03.22 10:05MTI

A szlovák belügyminisztérium és a közlekedés-rendészet már évek óta tervezi, hogy nagyobb sebességet engedélyez az autósoknak, a konkrét lépések egyelőre elmaradtak, ezért Szlovákiában legfeljebb 130 kilométer/órával lehet száguldani az autópályákon - írja az Új Szó című pozsonyi napilap hétfői számában.

Gyorsabban elsősorban azokon az autópályákon lehet majd haladni, amelyek teljesítik a szigorú közlekedésbiztonsági előírásokat. Egyelőre két autópálya-szakaszt jelöltek ki, egy 14,5 kilométer és egy 10 kilométer hosszút, és a tervekben szerepel egy harmadik szakasz is, Kelet-Szlovákiában.

A lap úgy tudja, hogy március végéig befejezik azt a szakértői elemzést, mely alapján engedélyezhetik majd a 160 kilométer/órás sebességet.

Ahhoz, hogy a tervezett szakaszokon az eddiginél gyorsabban haladhassanak a járművek, fejlesztésre is szükség van, például magas kerítést kell kiépíteni az út mentén, és az útburkolatnak is alkalmasnak kell lennie az igénybevételre.

A lap emlékeztet arra, hogy a Szlovákiával szomszédos országok egyikében sem lehet 130 kilométer/óránál gyorsabban száguldani az autópályákon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.