Részeg ámokfutó tombolt az autópályán

Negyven kilométer részegen a rossz sávban

A megengedettnél ötször több alkohollal a vérében forgalommal szemben vezetett több mint 40 kilométert egy francia férfi egy belga sztrádán. A szellemautóst csak teljes pályazárral tudták megállítani.

2008.02.26 07:50MTI

"Olyan részeg volt, hogy alig tudott megszólalni, és nem találta a jogosítványát és a személyazonossági okmányait sem" - nyilatkozott egy rendőrségi szóvivő a vasárnapi eset főszereplőjéről.

A férfi óránkénti 200 kilométeres sebességgel száguldott az E16-os autópályán a francia határ közelében. A belga sztrádákon 120 a megengedett sebesség felső határa, a véralkoholszint küszöbértéke pedig 0,5 ezrelék. A letartóztatott francia vérében 2,52 ezreléket mutatott a szonda.

Az eset vasárnap korán reggel történt, a forgalom enyhe volt, szerencsére nem sérült meg senki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.