A roncsprémium program is segíthet

Francia autóértékesítési rekord tavaly a roncsprémium segítségével

A roncsprémiumnak köszönhetően tavaly a válság ellenére is rekord mértékben nőttek Franciaországban az autóeladások: a 10,7 százalékos éves növekedés azt jelentette, hogy 2,27 millió új autót értékesítettek, 1990 óta a legtöbbet.

2010.01.07 08:48MTI

A francia autógyártók szövetsége (CCFA) szerint tavaly a hazai autógyártók jelentősen erősítették piaci pozícióikat, a Renault 14,9 százalékkal, a PSA Peugeot Citroen 13,3 százalékkal növelte értékesítését 2008-hoz képest. Ugyanakkor a német márkák rosszul teljesítettek, a BMW eladásai 11,7 százalékkal estek vissza, a Mercedesé 1,2 százalékkal, az Opelé 0,6 százalékkal. A francia kormány 2008 decemberben vezette be a roncsprémiumot: a tíz évnél idősebb autók lecseréléséhez ezer eurós támogatást ad az állam, összesen 26 milliárd euró értékben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.