Kimerült a 3 milliárd dolláros keret

Heteken belül kifut az amerikai roncsprémium

Heteken belül elfogyhat az amerikai roncsautó programra elkülönített 3 milliárd dollár, írta csütörtökön a The Wall Street Journal.

2009.08.24 08:02MTI

A New York-i üzleti-politikai napilap az úgynevezett Tragacsért készpénzt program alakulását jól ismerő forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a jövő hónap elején várhatóan kifut a keret. A kormány azonban nem közli hivatalosan, mikor ér véget az újautó-vásárlást ösztönző program, mert attól lehet tartani, hogy megrohamozzák az autókereskedéseket. Így előfordulhat, hogy több szerződést kötnek, mint amennyire a keret lehetőséget ad.

A 4500 dolláros kedvezményt azok kaphatják, akik 100 kilométerenként 13 liternél több üzemanyagot fogyasztó kocsit adnak le, és új, üzemanyag-takarékos autót vásárolnak helyette. A becserélt járműveket tilos újra értékesíteni, ócskavas lesz belőlük. Az eredetileg erre a célra elkülönített 1 milliárd dollár a program július végi indulása után néhány nappal már el is fogyott. Augusztus elején 3 milliárd dollárra bővítették a keretet. A kormány azt várja a programtól, hogy segít életet lehelni a súlyos helyzetbe került amerikai autóiparba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.