Második a Fiesta, negyedik a Mondeo

Tarolt a Ford - A Focus nyerte az évtizedet

Az Auto Trader felmérése szerint a második a Fiesta, a negyedik a Mondeo lett. Tarolt a Ford!

2009.12.25 14:40autolabor.hu

Az Egyesült Királyság vezető autós honlapja, az Auto Trader (10,3 millió havi látogató) által végzett legújabb felmérés szerint a Ford Focus bizonyult az évtized legnépszerűbb autójának.

Második helyen rögtön a Ford Fiesta követi, a negyedik helyet pedig a Ford Mondeo hozta el.

Az Egyesült Királyságban hagyományosan kedvelik a 'Kék Ovál'-t (a Ford piaci részesedése a 2009-es évben az országban elérte a 16,9%-ot), mégis rendkívüli eredménynek számít, hogy az angol szavazók három Ford modellt is bejuttattak az évtized legnépszerűbb autóinak ötös listájára.

A Focus, Fiesta és Mondeo egyébiránt idehaza is rendkívül népszerű modelleknek számítanak: a Focus idén Magyarország legnépszerűbb autójának bizonyult, az év első kilenc hónapjában 3160 talált belőle gazdára hazánkban, ezzel egymagában kiteszi a személyautó piac közel 6%-át.

A hazánkban a Ford második legnagyobb darabszánban értékesített modelljéből, a 2009-ben Európa második legnépszerűbb autójának bizonyuló Fiesta-ból Magyarországon 2009 első kilenc hónapjában 1482 darabot regisztráltak.

Ezzel egyébiránt szegmensének második legnépszerűbb autója lett. A szegmensében hazánkban szintén a második helyet magáénak tudó Mondeo-ból 936-ot vásároltak idén a hazai Ügyfelek.

A Ford egyébiránt hazánkban 2009-ben a tizenhárom szegmensből öt esetében hódította el az első, négy esetében pedig a második helyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.