Elsőként az iparágban

Felfújható biztonsági övvel rukkolt elő a Ford

A Ford bemutatja az iparág első felfújható biztonsági övét. Továbbá jövőre mutatja be az autóipar első sorozatgyártású övlégzsákját, amely a hátsó utasok fokozottabb védelmét garantálja.

2009.12.09 17:43autolabor.hu

A Ford hátsó övlégzsákja a hagyományos biztonsági övnél ötször nagyobb testfelületen osztja el az ütközés energiáját, így csökken a mellkasra nehezedő nyomás, illetve a hátsó utasok – akik gyakran gyerekek vagy idősek – jobban kontrollálhatják fejük és nyakuk mozgását.

A légzsákok felfújásában és a biztonsági övek szerkezetében elért haladásnak köszönhetően a Ford olyan övlégzsákot fejlesztett ki, amely ütközés esetén 40 ezredmásodperc alatt felfújódik az utas testén és vállán.

A hétköznapok során az új övet ugyanúgy kell használni, mint a hagyományos övet, s teljesen kompatibilis a gyerekülésekkel és ülésmagasítókkal is. Frontális vagy oldalirányú ütközés során a nagyobb átmérőjű övlégzsák hatékonyabban tartja megfelelő helyzetben az utas testét, s ezzel csökkenti a sérülés esélyét.

A Ford hátsó övlégzsákja a Ford Explorer sportos szabadidőautó következő generációjában mutatkozik be jövőre; a vállalat a későbbiekben a technológia globális bevezetését tervezi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.