Segítik a szakemberek továbbképzését is

Közlekedési és járműipari klaszter alakult Tatabányán

Közlekedési és járműipari klasztert hozott létre öt vállalkozás és egy felsőoktatási intézmény Tatabányán a Vértes Volán Zrt. kezdeményezésére - közölte a busztársaság kommunikációs munkatársa pénteken.

2009.12.18 15:21MTI

A régió személyszállítási ágazatában érdekelt cégeinek, szervezeteinek önkéntes együttműködésével a versenyképesség javítását, a korszerű közlekedésfejlesztési megoldások meghonosítását, a szakmai információáramlást és az ésszerű ágazati munkamegosztást kívánják elérni - mondta el Pruzsina Alice. Hozzátette: a Public Transport Közlekedési és Járműipari Klaszter alapító tagjai a Volán mellett tatabányai, dorogi és komáromi közösségi közlekedéssel foglalkozó vállalkozások, valamint a győri Széchenyi István Egyetem.

Ez utóbbi részvétele lehetővé teszi az egyetemi kutatások eredményeinek gyakorlati hasznosítását, például a helyi menetrendek kialakításakor. Intenzívebbé válhat a felső-, és középfokú oktatási intézmények kapcsolata, segítve ezzel a szakemberek továbbképzését is. Az oktatóhelyek ráadásul közvetlen információkhoz juthatnak az aktuális munkaerőpiaci elvárásokkal kapcsolatban - hangsúlyozta Pruzsina Alice. Mint mondta, a partnerek uniós pályázati pénzek bevonásával szeretnék fejleszteni a megyei, illetve regionális közösségi közlekedést, amire klaszterként több lehetőségük nyílik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.