Lucy Liu is jelen volt a bemutatón

Győrött készül az Audi új luxuslimuzinjának motorja

Floridában mutatták be a napokban az Audi új luxuslimuzinját, az Audi A8 harmadik generációját. A korábbiaknál több luxust és eleganciát, kifinomultságot és dinamikát kínáló újdonság motorja Győrött készül.

2009.12.04 08:46MTI

A világpremier helyszínének és időpontjának kiválasztása nem volt véletlen. A művészet és a dizájn fővárosában - miként Rupert Stadler, az Audi igazgatótanácsának elnöke Miamit jellemezte - csütörtöktől látható a művészeti és dizájn kiállítás és vásár, amely az egyik legjelentősebb nemzetközi esemény ebben a műfajban. Ehhez kapcsolódott az új modell bemutatója.

A modern formavilágú luxuslimuzin, amelyen öt évig dolgoztak a dizájnerek, megtestesíti a részletek kidolgozása iránti igényességet, a kézművességet idéző magas minőséget. Ez a törekvés közös a világ vezető dizájnereivel, akik ezen a hétvégén vonultatják fel alkotásaikat Miamiban.

A négykarikás márka a "haladás technikáját" reprezentálja, újdonság a jármű megannyi funkcióját innovatív módon vezérelő Multi Média Interface (MMI) rendszer és a LED technikájú fényszórók. Az új konstrukció elődjéhez képest 22 százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsát ki, hozzájárulva a környezet megóvásához. Ez a legsportosabb limuzin a saját piaci szegmensében - hangoztatta a bemutatón az igazgatótanács elnöke. Jövő év elejétől kapható lesz két változatban, meglehetős borsos áron, 90 ezer euró körül.

A gyártó bízik az amerikai, a kínai, a német és a többi uniós piac érdeklődésében, de hangsúlyt helyez az orosz, a dél-koreai piacra és az arab államokra is. Műalkotások egyébként a luxuslimuzinon kívül is várták a világpremier mintegy 700 fős közönségét.

A bemutatóra a tengerpart mentén felépített pavilonban meglepetések egész sora fogadta a vendégeket: a művészvilág reprezentánsait, a közélet szereplőit és a világ minden tájáról odasereglő újságírókat. Az 1960-as évek óta gyarapodó Rubell családi gyűjtemény, a kortárs művészet egyik leggazdagabb gyűjteménye több alkotást "kölcsönzött" a bemutatóhoz. A kiállított képek, a textíliák és a szobrok ízelítőt adtak a kortárs művészet különféle irányzataiból.

A vezető brit dizájner Tom Dixon pedig egy különleges fény installációval örvendeztette meg a közönséget. Az eseményt a Charley angyalainak egyike, a bájos Lucy Liu moderálta a filmkedvelők legnagyobb megelégedésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.