40 millió euró plusz

Spanyolországban kibővítették a roncsprémium programot

A spanyol kormány 40 millió euróval megtoldotta a régi autók lecserélését célzó úgynevezett roncsprémium keretösszegét. Ez egyszersmind azt jelenti, hogy a régiért cserébe környezetbarát autókat vásárolni szándékozók az év végéig még megtehetik ezt.

2009.10.25 14:47MTI

A kormány eredetileg 100 millió eurót - autónként ezer eurót szánt erre a célra - de a keret már most kimerült. Az ipari miniszter tájékoztatása szerint a kormány jövőre is támogatni akarja a környezetbarát autók vásárlását.

A spanyol autókereskedők szerint a roncsprémium program nélkül az eladások 30 százalékkal csökkentek volna az idén, és 30 ezer munkahely került volna veszélybe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.