Állandóan világítani kell 2011-től

Nappal is kötelező lesz a világítás 2011-től

Látszani kell majd, hogy lássanak minket - ha minden igaz, 2011-től már nem lehet olyan kocsit eladni, amiben nincs nappali világítás is - ami valamivel a tompítottnál is gyengébb. Jó hír: pótlólag azért nem kell semmit sem beszerelni.

2008.02.12 19:15ma.hu

Az EU-ban épp kurrens elképzelések szerint 2011-től minden személyautón, másfél évvel később pedig minden buszon és teherautón is kötelező lesz az állandó nappali fény használata. 2012-re egyenesen kötelező lenne minden kocsiba külön ezt a célt szolgáló világítótestet beépíteni. Ennek fénye kisebb, mint mint a tompított fényszóróé - mint a valahonnan már megfelelő információkat felcsipegető Audik és Porschék esetében.

Azért is érdekes ez, mert a kérdésben jelenleg nincs egységes szabályozás az EU-ban: lakott területen belül csak nagyjából az országok felében kell világítani - sőt, Ausztriában vissza is vonták a rendelkezést, mert zavarta a többi közlekedőt. Persze lehet, hogy csak túl sok aszfaltbetyár demonstrálta a xenon-ködlámpa kombinációját...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.