Fellendülhet az elektromos autók nemzetközi piaca

2010-től árulja a Peugeot-Citroen a Mitsubishi elektromos autóit

Jövőre kezdheti értékesíteni a francia Peugeot-Citroen a japán Mitsubishi Motors Corp. elektromos autóit.

2009.09.04 14:42MTI

Az erről szóló megállapodás szerint a francia vállalat 25 ezer elektromos járművet vásárol, amelyeknek a Mitsubishi i-Miev elektromos városi autója adja az alapját. A kocsikat Peugeot és Citroen márkajel alatt értékesítik majd. Az elektromos autók nemzetközi piaca a következő években megélénkülhet, miután például a német Volkswagen AG már korábban jelezte, 2013-ban kerülhet piacra első elektromos autója, a Daimler AG a kaliforniai székhelyű autógyártó pedig a Tesla Motors társasággal végez közösen fejlesztéseket.

A német kormány tervei szerint 2020-ra 1 millió ilyen kocsi lehetne forgalomban országszerte. Az elektromos autók értékesítését ösztönző program 2012-ben indul. Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke és Joe Biden alelnök augusztus elején hirdetett egy 2,4 milliárd dolláros költségvetésű programot az elektromos autók gyártásának támogatására, fellendítésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.