Itthon sem ártana

Megtiltották a belső sávok használatát Kansas államban a tötymörgőknek

Konkrétan megtiltották a belső sávok használatát, néhány kivételtől eltekintve. Keményen be fogják tartatni. Itthon is kéne?

2009.08.24 15:05autolabor.hu

A legtöbb autósnak visszatérő rémálma az, amikor az amúgy viszonylag üres autópályán valaki „bent szundikál” a belső sávban, így megelőzhetetlenné válik.

Különösen szívbemarkoló az a látvány, amikor a 3 sávos M7-esen poroszkál valaki békés, szabályos, derék 110-es tempóval a középső csíkban. Kansas előjárói megunták, hogy az ő útjaikon is hasonló a helyzet és kemény törvényt hoztak.

Július 1-től (figyelem!) egészen konkrétan tilos a belső sávban haladni! Kivételek persze vannak, de ezek valóban csupán a szabályt erősítik: előzés, balra kanyarodás esetén, illetve akkor lehet mégis használni a belső sávot, ha a forgalomirányítók erre adnak utasítást.

Szóval, ha valaki autózna egy jót, letakarított belső sávokkal, Kansast jelölje meg úticélként...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.