A Nürburgring 24 óráson mutatkozott be

Az új Scirocco R - A versenypályáról az utcára

Aligha választhattak volna kedvezőbb időpontot és helyszínt a világpremierre, a Volkswagen ugyanis a Nürburgring 24-órás futama idején mutathatta be új Scirocco R modelljét.

2009.06.04 20:03autolabor.hu

Az elmúlt hétvégén így egy kompromisszumot nem ismerő sportkocsi és egy, a pilótákat a végsőkig próbára tévő pálya adhatott egymásnak izgalmas randevút. Közel egy esztendővel a Scirocco harmadik generációjának premierjét követően a Volkswagen a Nürburgringen a valaha sorozatban gyártott legerősebb Sciroccoját mutatta be.

Négyhengeres, feltöltött 2,0 literes TSI erőforrása 195 kW / 265 LE teljesítményt és 350 newtonméter maximális forgatónyomatékot produkál, menetdinamikai képességei pedig éppoly meggyőzőek, mint futóműve képességei, amely többek között az új differenciálzár-hatást nyújtó XDS-rendszernek köszönhetően optimális vonóerő-átadási képességekkel rendelkezik.


A Scirocco R megjelenésében messzemenőkig a versenypályára készült Scirocco GT24 modellt idézi. Elején a motor és a fékek kellő hűtésére, a lökhárítóban hatalmas légbeömlőket alakítottak ki a tervezők, valamint integrált első légterelőt és Bi-Xenon fényszórókat alkalmaztak.

Az újdonság hátulját az alapmodellhez képest jócskán megnövelt tetőlégterelő, a feketében fénylő, markáns diffúzor-idom, illetve a kettős vezetésű kipufogórendszer krómozott végcsövei határozzák meg, a Scirocco R oldalnézetében, pedig az erőteljes küszöbborítások, illetve a 18-colos „Talladega“ könnyűfém keréktárcsák dominálnak.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.