A gyárnak anyagi gondjai adódtak

Késik az új Chevrolet Aveo

Eredetileg jövőre tervezte piacra dobni az új Aveót a GM, a gyár anyagi gondjai miatt azonban a start csak 2011 elején lesz lehetséges. Bajban van a Daewoo is.

2009.05.26 18:33autoblog.hu

Korábban 2010 áprilisára várták az új Aveót, de a csődközelbe jutott GM nem tudja tartani magát az előzetes tervekhez. Nagy bajban van a Daewoo is, amelynek eladásai az első negyedévben hatalmas mértékben, 44,5 százalékkal estek. 

Mivel a koreaiak gyártják a GM autóinak egynegyedét, az eladások ilyen mértékű csökkenése különösen kellemetlenül érinti az amerikaiakat. Ezzel együtt a sajtót nem a GM tájékoztatta a késésről, a Reuters egy autóipari beszállítótól értesült arról, hogy az értékesítés csak 2011 januárjában kezdődhet el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.