Az illegális autóbontók most retteghetnek

Az autóbontókat ellenőrzi a Zöld Kommandó

A Zöld Kommandó pénteken megkezdte az illegális autóbontók és roncsautó lerakatok ellenőrzését végző 2009-es akciósorozatát.

2009.05.08 13:57MTI

Magyarországon évente mintegy 120-130 ezer roncsautó keletkezik, amelyeknek csak kevesebb mint a fele kerül regisztrált autóbontóba, míg a többi a mintegy 1200-1300 illegális telepen végzi - hangsúlyozta Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter pénteken, a zöld hatóság munkáját bemutató budapesti bontótelepen. 

A hatóságok egy szabálytalan, környezetkárosító módon szétszerelt - veszélyes hulladéknak számító - személyautó miatt akár 320 ezer forintos bírságot is kiszabhatnak, az elkövetőket pedig környezetkárosítás esetén akár szabadságvesztéssel is sújthatják - mondta Kling István, a zöld tárca újonnan kinevezett államtitkára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.