Jön a négyajtós Tesla Model S

Bemutatkozott az amerikai sajtónak a Tesla új prototípusa

A zseni Nicola Tesla után elnevezett amerikai cég, a Pay Pal rendszer megalapítójának tulajdona, aki történetesen szereti a kocsikat, meg nyilván a villanyáramot is.

2009.04.23 12:10rukko.hu

A Lotus Elise alapjaira épített villanyos roadsterből már eladták a 250-ik darabot is, csillagászati ára ellenére. Most pedig itt a következő kocsi, a négyajtós Model S.

Részletes műszaki információknak egyelőre híján vagyunk, de három akkuváltozat kerül majd placcra, 160, 230 és 300 mérföldes hatótávolsággal. Ez utóbbit 45 perc alatt fel lehet tölteni. Ne feledjük, ez nem hidrogénautó, konnektorról működik. A karosszéria alaktényezője 0,26, a gyorsulás 5,6 másodpercre várható nullától 60 mérföld per óráig.

A luxus műszerfalat netkonnektes monitorok képezik, a csomagtartóban pedig elfér egy bicikli. A Model S árát 60.000 dollárra lövik be, és évi 20.000 darabot szeretnének gyártani belőle.

A galériában van egy roppant fontos kép, ami végre valahára bemutatja a villanymotor karakterisztikáját. Ebből látható, hogy a teljesítmény és a nyomaték csúcspontja majdnem egybeesik, és a két görbe közel azonos pont után kezd esni. A teljesítménygörbe a legsportosabb benzineseket idézi, a nyomatékgörbe meg a legjobb dízelekét. Mi lesz ebből ha a Honda igazából is piacra dobja a hidrogénautóját.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.