Kína kevésbé érzi a válságot

Rekord közelben az autópiac Kínában

Kínában márciusban valószínűleg rekordot döntött az autópiac, idézte a China Daily című lap szerdán a kormány fejlesztési és reformbizottsága, a kínai tervhivatal illetékesét.

2009.04.09 12:00MTI/ ma.hu

Úgy tűnik, Kína sokkal kevesebbet érez meg a válságból, mint a nyugati államok. Miközben a világ legnagyobb autógyártói csőd közeli állapotokról és óriási veszteségekről számolnak be, az ázsiai ország piacának lendülete töretlen maradt.

A tájékoztatás szerint a múlt hónapban 14 kínai autógyár 1,026 millió új autót adott el Kínában, ez az összes értékesítésnek körülbelül a 90 százaléka volt. Az utolsó hivatalos rekord tavaly márciusban volt, amikor 1,06 millió új autó kelt el Kínában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.