Hazánkban a Citroen új "varázsdoboza"

Megérkezett Magyarországra a C3 Picasso

A C3 Picasso, a Citroen újgenerációs egyterűje 2009 áprilisától jelenik meg a magyarországi Citroen bemutatótermekben.

2009.03.27 09:30ma.hu

Szerdán a magyar sajtó képviselői immár Budapesten ismerkedhettek meg az autóval, és ebben nem más volt a forgalmazó segítségékre, mint a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor és felesége, Epres Panni.

A Citroen kreativitását megtestesítő C3 Picasso merész stílusával és innovatív felépítésével hívja fel magára a figyelmet: minimális külső méretei mellett maximális világosságot és belső teret biztosít. Intuitív és praktikus variálhatósága minden igényt kielégítő, rendkívüli alkalmazkodóképességgel ruházza fel az autót minden élethelyzetben.

A nagyteljesítményű, gazdaságos és környezetbarát motorokkal hajtott C3 Picassót menettulajdonságai, fürgesége és játékossága a vezetési élményt és az utazás örömét kereső ügyfelek kedvencévé teheti. A szlovákiai Nagyszombaton gyártott gépkocsi arra hivatott, hogy a C4 Picasso és a Grand C4 Picasso modellekhez hasonlóan – amelyek 2008-ban a legkelendőbb egyterűek voltak Európában –, saját piaca meghatározó szereplőjévé lépjen elő.

Gömbölyded és szögletes, erős és rokonszenves, korszerű és retrósan bájos, tágas és áramvonalas: a C3 Picasso az ellentétek társításával innovatív formatervű, egyszerre vonzó és pimasz személyiségű autó. A C3 Picasso letisztult és funkcionális vonalvezetése is jól mutatja, hogy szolgáltatásai elsődlegesen az utasok kényelmét szolgálják, segítséget nyújtva számukra minden élethelyzetben. Innovatív felépítésének köszönhetően a C3 Picasso kompakt, mégis tágas. A 4,08 m hosszú, 1,73 m széles és 1,62 m magas autó orr-része meglepően rövid, míg a hátsó rész kialakítása teljesen függőleges. Az arányok újszerű elrendezése figyelemreméltó helykínálatot biztosít minden utas számára. A csomagtartó térfogata szintén figyelemreméltó: 5 személyes kialakítás esetén a kalaptartóig rendelkezésre álló 500 literes (VDA) térfogatával a szegmens új referenciájává lépett elő.

A valamennyi úttípuson otthonosan mozgó C3 Picassót kis fogyasztású, ugyanakkor nagyteljesítményű motorok hajtják. A C3 Picasso két újgenerációs benzinmotorral, a VTi 95-tel és a VTi 120-szal, valamint az elismerten rugalmas és nagyteljesítményű HDi 90 és HDi 110 FAP dízelmotorokkal lesz kapható.

A kategóriában a legjobbak közé tartozó CO2 kibocsátási értékekkel rendelkező C3 Picasso rendkívül környezetbarát autó. A 16 colos gumiabroncsokkal felszerelt változathoz – amely a forgalomba kerülő változatok többségét teszi ki –, megrendelhető, Airdream környezetvédelmi jelzést viselő két HDi motor kilométerenként mindössze 125, ill. 130 gramm C02-t bocsát ki. Ugyanez elmondható a benzinmotoros változatok többségéről is, amelyek 160 gramm alatti károsanyag kibocsátási szintje még mindig a legjobbak közé tartozik a piacon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.