Eldőlt, ki folytathatja az M0-ás építését

Hamarosan tervezik az M0 autóút nyugati szektorát

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a napokban eredményt hirdetett az M0 autóút nyugati szektor (10. sz. főút - 1. sz. főút közötti szakasz) beruházás tervezésének első lépéseivel kapcsolatban.

2009.03.26 09:58NIF / ma.hu

Az M0 új szakaszára kiírt tenderre összesen két pályázat érkezett. A nyertes UNITEF-ÚTTESZT Konzorcium tervezésében tanulmányterv és környezeti előzetes vizsgálati dokumentáció fog készülni. Az új szakasz megépítésének szerződéses összege 198.000.000 Ft + ÁFA.

A szerződés szerint a nyomvonal a megelőző 11. sz. főút – 10. sz. főút közötti szakasz tervezett solymári végszelvényétől indítandó, és az M0 autóút - 1. sz. főút - M1 autópálya csomópontrendszerhez kell csatlakoznia. Az útszakasz kb. 18 km hosszú 2x2 forgalmi sávos autóút, melyen a tervezett sebesség 90 km/h lesz. A út középső elválasztó sávval, 2x1 leállósávval és padkával kerül tervezésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.