Kikerekedhet a Nullás

Indul az M0-ás autóút nyugati szektorának tervezése

Az M0-ás autóút hiányzó nyugati szakaszának tanulmánytervére nyílt közbeszerzési eljárást írt ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a munkának jövő év november végére kell elkészülnie.

2009.01.13 09:00MTI

A Közbeszerzési Értesítő hétfői számában megjelent felhívás szerint a körgyűrű mintegy 18 kilométeres hiányzó szakasza a szintén tervezés alatt álló 11. számú és 10. számú főutat összekötő pályaszakasz solymári végpontjától indul és az M1 valamint az 1. számú főút közös csomópontrendszeréig tart. A tervezési sebesség 90 kilométer óránként, az autópálya 2-szer 2 sávos lesz, mindkét oldalán leállósávval, középen pedig elválasztó sávval.

A tervezés tartalmazza a csomópontok és műtárgyak - hidak, alagutak - helyét és kialakítását is. A tervezés vége egy tanulmányterv, amely tartalmazza az előzetes környezetvédelmi vizsgálati dokumentációt is, és alapja lesz a későbbi, nyomvonal-kijelölő kormányrendeletnek. A tervezés befejezési határideje 2010. november 30. A kiíró olyan ajánlattevők pályázatát várja, amelyek az elmúlt három lezárt üzleti év mindegyikében legalább nettó 100 millió forint árbevételt értek el közúti tervezési szolgáltatásból, és rendelkeznek tervezői felelősségbiztosítással.

Referenciaként írja elő az ajánlatkérő az elmúlt 3 évre vonatkozóan legalább egy 20 kilométer hosszú, egybefüggő gyorsforgalmi útszakasz tanulmánytervét és környezeti előzetes vizsgálatát. Az ajánlatok beadási határideje február 26. A legolcsóbb ajánlatot tevő cég lesz a nyertes. Az eredményhirdetés várható időpontja március 19., míg a szerződéskötésé március 27.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.